sobota 6. listopadu 2010

Nové sjezdovky v Dolní Moravě a okolí

Od letošní zimní sezóny se lyžařům značně rozšíří možnosti sportovního vyžití.

V Dolní Moravě v areálu Ski Sněžník bude otevřena nová čtyřsedačková lanovka, která nahradí letité vleky poma a kotva. V areálu U Slona byla průsekem lesa prodloužena sjezdovka na 1,2 kilometru a na její vrchol nás doveze rovněž nově zprovozněná čtyřsedačková lanovka, která doplní původní vlek.
Naprostou bombou je ovšem to, že tyto dva areály budou propojeny a budou tak nově vystupovat pod společným názvem Sněžník Dolní Morava. Součástí nového areálu by měl být také dětský ráj s pohyblivým kobercem a zimními i letními atrakcemi, lyžařský kolotoč a zázemí pro lyžařskou školu s občerstvením, celoroční bobovou dráhu i lanový park s 50 překážkami. Uvidíme, co vše se podaří připravit již na tuto sezónu.
Celkově investice dosáhnou 250 milionů korun, přičemž 5 miliony přispěla vláda.

Lyžařský areál Sněžník Dolní Morava (v říjnu 2010 zatím bez sněhu). 
Vlevo "staré" sjezdovky s novou lanovkou, vpravo prodloužená sjezdovka s novou lanovkou. Foto: Radim Brtník

V Červené Vodě byla vybudována zbrusu nová sjezdovka, která bude obsluhována rovněž čtyřsedačkovou lanovkou, která nás doveze na vrchol Bukové hory, kde bude umožněno spojení s lyžařskými areály v Čenkovicích, které leží na druhé straně hory.

V Koutech nad Desnou se letos dočkáme první šestisedačkové lanovky v České republice, která lyžaře vyveze pod vrchol hory Mravenečník, odkud vedou dvě nové více než dvoukilometrové sjezdovky.

Žádné komentáře: